Onderhoud en interventies vacuümtoilet

Het vacuümtoilet onderhoudt u zoals een standaard toilet.

Alle traditionele kuismiddelen zijn toegelaten. Het is aangeraden om bio-afbreekbare kuismiddelen te gebruiken aangezien deze de werking van de waterzuivering bevorderen.

Om de vacuüm leidingen schoon te houden spoelt u op geregelde tijdstippen, bv. halfjaarlijks, het toilet eens door met crushed ice en azijn. Het ijs zal een schrapend effect hebben waardoor uw leiding niet verstopt raakt. Het azijn zal enkel harde kristallen oplossen. Zo blijft uw systeem perfect functioneren !

DuCoop is verantwoordelijk voor de inzameling van zwart water en keukenafval via het vacuümnet in de Nieuwe Dokken. Wij moeten ervoor zorgen dat uw toilet steeds voldoende onderdruk heeft. We monitoren dit nauwkeurig met onze sensoren die op de site verspreid zijn. 

Problemen die plaatsvinden op de leiding of het toilet in uw appartement zijn uw verantwoordelijkheid. 
Het verbindend leidingwerk vanaf uw appartement via de schacht en het gebouw tot aan onze hoofdriolering in de ondergrond valt dan weer onder de verantwoordelijkheid van de vereniging van mede-eigenaars (VME). De grens van aanneming is hier de hoofdafsluiter die het gebouw aansluit op de riolering. Ook de watervoorziening aan uw toilet wordt geregeld door de VME. Het onderhoud van de hoofdriolering in de ondergrond is dan weer de taak van DuCoop.  Voor commerciële units/gebouwen aangesloten aan het systeem gelden dezelfde principes.  

Bij verstopping of andere problemen met de werking van uw vacuümtoilet kan u steeds een loodgieter contacteren. Informeer ook zeker DuCoop per e-mail wanneer het probleem zich langdurig zou voordoen.     

                                             FAQ-CV-loodgieter_small.png#asset:330