Centrale verwarming

Warmte in De Nieuwe Dokken wordt verdeeld via een district-warmtenet. Via een warmtewisselaar wordt warmte aan het centrale verwarmingscircuit van uw woning afgegeven.

Faq Cv Hsf Dualplate

Het stookregime van de vloerverwarming is afhankelijk van uw vraagtemperatuur (thermostaat) en de buitentemperatuur (gemeten via een centrale voeler). Hou er rekening mee dat vloerverwarming een trage reactietijd heeft en een grote inertie. Met ander woorden het kan wel meer dan een uur duren voor een gevraagde temperatuursverandering effectief bereikt wordt. 

Ook bij het lager zetten (bijvoorbeeld nachttemperatuur) duurt het langer voor de ruimtes afkoelen. Hou hier rekening mee bij het instellen van de uurschema’s van uw thermostaat. Wanneer de buitentemperatuur 18°C bereikt, zal de centrale verwarming uitgeschakeld worden. 

De elektrische radiator in de badkamer kan gebruikt worden als handdoekdroger of om extra warmtecomfort te geven. Indien de vloerverwarming is uitgeschakeld (buitentemperatuur > 18°C), maar u toch een hogere temperatuur in de badkamer wenst, kan u de badkamer verwarmen met de elektrische radiator.