Vacuümtoiletten

Vacuümtoiletten zijn een alternatief voor traditionele toiletten. Ze verbruiken 80% minder water en transporteren het afval in een geconcentreerde vorm naar de waterzuivering. Hierdoor wordt het afvalwater kostenefficiënt en duurzaam verwerkt.

                  illustration-water.png#asset:31

Onderhoud

Alle traditionele kuismiddelen zijn toegelaten. Het is aangeraden om bio-afbreekbare kuismiddelen te gebruiken aangezien deze de werking van de waterzuivering bevorderen.

Om de vacuüm leidingen schoon te houden spoelt u op geregelde tijdstippen, bv. halfjaarlijks, het toilet eens door met crushed ice en azijn. Het ijs zal een schrapend effect hebben waardoor uw leiding niet verstopt raakt. Het azijn zal enkel harde kristallen oplossen. Zo blijft uw systeem perfect functioneren !

Interventies

Bij normaal gebruik zullen storingen en/of verstoppingen bij het vacuümtoilet nauwelijks voorkomen. DuCoop is verantwoordelijk voor de inzameling van zwart water en keukenafval via het vacuümnet in de Nieuwe Dokken. Wij moeten ervoor zorgen dat uw toilet steeds voldoende onderdruk heeft. Voor andere problemen met uw toilet zoals lokale verstoppingen, geen watertoevoer, toilet, .. bent u zelf verantwoordelijk.

Inspecties en/of reparaties dienen uitgevoerd te worden door een installateur die bekend is met vacuümrioleringen en weet hoe het vacuümtoilet functioneert. Evisp (09/330.02.80) is een lokale installateur die bekend is met het vacuümsysteem.

Voor storingen verwijzen we u naar de volgende tabel om het probleem te traceren:

20210412-Info-vacuumtoilet_210412_141008

Afsluiters

Bij een interventie kan u lokaal uw vacuüm afsluiten door een afsluiter te bedienen. Afhankelijk van het gebouw waarin u zich bevind zijn deze op strategische plaatsen geplaatst.

De afsluiters kan je openen en sluiten met een speciale sleutel. Deze sleutel en de uitleg hierover kan je terugvinden in het tellerlokaal elektrische meters.

Locaties Middenveld

Faar: in de schacht per verdieping

Dek: in de ondergrond -1 van de parkeergarage bij uitgang van de schacht.

                                 FAQ-CV-loodgieter_small.png#asset:330