Hoe stel ik best mijn verwarming in?

Bij vloerverwarming moet de thermostaat anders ingesteld worden dan bij een systeem met radiatoren. Het zal immers langer duren om de ruimte op te warmen, maar eenmaal op temperatuur kost het nagenoeg geen energie om die constant te houden. Hanteer daarom de volgende vuistregels:

  • Houd het verschil tussen dag- en nachttemperatuur miniem: De instelling van uw thermostaat hangt nauw samen met hoe snel de vloer opwarmt en hoe goed uw woning geïsoleerd is. Vermijd in elk geval grote temperatuurschommelingen en hanteer een verschil van maximum 2°C.  Met andere woorden, als u overdag een comforttemperatuur van 19 °C aanhoudt, ga dan zeker niet onder 17 °C voor de nachttemperatuur. 
  • Bij vrieskou is het zelfs aangeraden om de temperatuur dag en nacht constant te houden.
  • Programmeer uw klok veel vroeger. Graag ’s ochtends meteen om 7u warme voetjes in de badkamer? Dan start u de verwarming best al minstens 2 uur eerder op. Via OpenMotics-domotica kan u een volledig tijdsprofiel/zoneverdeling (indien beschikbaar) instellen! U vindt een gespecifieerde gebruikershandleiding op de website. Bij appartementen zonder domoticasysteem kan de kamerthermostaat 's nachts in een verlaagd regime worden ingesteld.
  • Indien u toch grotere verschillen tussen dag- en nachttemperatuur instelt, zal uw energierekening niet of nauwelijks lager uitkomen terwijl u minder warmtecomfort ondervindt.                            

Heeft u nog andere vragen bij de werking van uw verwarmingssysteem, of gaat er iets mis, zend ons een bericht via de contact-pagina.