Wat mag zeker niet in de gootsteen?

​De waterzuivering is een biologisch proces dat werkt met micro-organismen. Vetresten, verf, chemicaliën, medicatie of andere toxische stoffen horen daarom niet in het afvalwater thuis. De micro-organismen ondervinden van deze stoffen ernstige hinder waardoor de zuivering niet behoorlijk werkt en er grote kosten optreden.

Traditionele was -en poetsproducten zijn wel toegelaten. Het wordt aangeraden om met volledig bio-afbreekbare poetsproducten te werken. Deze zijn volledig afbreekbaar in de waterzuivering waardoor het zuiveringsproces optimaal zal verlopen. 

Voor de opvang van oliën afkomstig van frituurvet, koken, sauzen, … is een olie-box beschikbaar in de ruimte van de keukenafvalvermaler. Hier kan je terecht met een afgesloten fles gebruikte olie of saus. Deze wordt periodiek opgehaald.

Klein chemisch afval, verfresten en andere afvalproducten kan je brengen naar het meest nabijgelegen recyclagepark van Ivago in de Maïsstraat te Gent. Met je Ivago badge heb je hier jaarlijks 10x gratis toegang.

Voor wat er wel of niet in het vacuüm toilet mag, verwijzen we u door naar het gedeelte van het vacuüm toilet.

Ben je op zoek naar afbeeldingen die je wilt ophangen bij het toilet - bezoek dan onze downloads sectie.