Groepsaankoop groene stroom en lokale duurzame energie

De klimaatrevolutie begint waar je woont

Via DuCoop kan u deelnemen aan een groepsaankoop voor groene stroom. Hiervoor wordt een voorstel uitgewerkt met een energieleverancier, die ook de groene stroom zal leveren aan de installaties die DuCoop beheert binnen de wijk. Deelname aan de groepsaankoop groene stroom is voor de bewoners volledig vrijblijvend.  

Lokaal geproduceerde energie, die DuCoop via zonnepanelen opwekt, wordt gebruikt voor de centrale installaties van DuCoop en voor elektrisch laden. Waterzuivering, het wijkwarmtenet, vacuum toiletten en laadpalen verbruiken best veel energie. Daarom worden de daken van de Nieuwe Dokken maximaal volgelegd met zonnepanelen.

Om het verschil in energieproductie tussen dag / nacht of bewolkt / zonnig op te vangen is eveneens een centrale batterij geïnstalleerd.  Daardoor kunnen we alle zonne-energie zélf verbruiken en de afname van het net balanceren. Hierdoor is de impact op het net van Fluvius beperkt.  Een technisch vooruitstrevend gegeven dat we kunnen realiseren dankzij Vlaamse en Europese subsidies. 

Op het centrale infobord kan je heel wat informatie vinden over de energiehuishouding in De Nieuwe Dokken.