Mobiliteit

In het ontwerp van de wijk ‘De Nieuwe Dokken’ werd veel aandacht besteed aan het aantrekkelijk maken van de omgeving. Bewoners kunnen zich zo op een veilige en praktische manier te voet of via de fiets verplaatsen doorheen de wijk en richting het stadscentrum.

STOP

DuCoop wil bewoners via het ‘STOP’ principe zoveel mogelijk uitnodigen tot stappen, trappen en gebruik van openbaar vervoer. Waar privaat vervoer per wagen gewenst is, bieden we een duurzaam deelmodel aan (zie volgende rubriek).  

In alle bouwvelden van het woonproject worden fietsstallingen aangelegd en in het centraal bouwveld komt een bike-repairshop, die toelaat om zelf uw fiets te herstellen of banden op te pompen. In de ondergrond komt ook een fietswasplaats. Voor het laden van elektrische fietsen raden we aan de batterij niet op de fiets te laden in de stalling, maar in de privé woning.

Faq Mob De Nieuwe Versnelling

Elektrisch rijden

Duurzame mobiliteit ondersteunt DuCoop zowel voor deelwagens als voor elektrische privé wagens. Lokaal geproduceerde groene stroom is troef.  We voorzien de nodige laadpalen binnen en buiten de parking. 

De laadpalen buiten zijn voor deelwagens te vinden op het Kompasplein. Binnen in de parking van het centraal bouwveld zijn er plaatsen voorzien voor privé laden. Je kan deze activeren met je toegangsbadge/DuCoop laadkaart. Het verbruik komt op je maandelijkse Ducoop factuur. Deze ontvang je per e-mail, maar is ook terug te vinden in de Klantenzone van deze website. Het tarief en de spelregels van de prijsevolutie staan in de Downloads van deze website. Opgelet: met de Ducoop laadkaart kan je niet tanken aan een laadpunt buiten de Nieuwe Dokken. 

Om gebruik te maken van de deelauto’s kan je een contract afsluiten met de lokale deelautoleverancier. Meer info hierover volgt later. 

Faq Mob Autodelen